Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
9 Resultaten
food non food
17 november, Masterclasses Wine & Spirits

Cool climate van wijngaard tot glas, uitdagingen en mogelijkheden – Vinetiq

Pieter Raeymaekers, WSET4, co-founder Vinetiq.eu en wijnmaker op Wijndomein Valke Vleug (Liezele) zette cool climate als eerste in België in de spotlight. Hij gelooft in de kwaliteiten en brede mogelijkheden van deze wijnstijl in gastronomie en wijnbeleving en is bezield door het vakmanschap van wijnmaken in uitzonderlijke omstandigheden. Hij kent de wereld op basis van

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Wine & Spirits

De M in GSM – Wijnhuis Vanden Bulcke

In de internationale wijnpers spreekt men vaak van GSM-wijnen als algemene benaming voor de rode wijnen uit het Franse Zuiden (Languedoc, Provence en Zuidelijke Rhône) en van hun evenpolen uit andere, vaak overzeese, warme gebieden. In de praktijk gaat het vaak over wijnen waar Grenache en in iets mindere mate Syrah de hoofdrol spelen. Mourvèdre

Lees meer »
food non food
17 november, Coffee and Tea Academy

De plaats van een #HuginAMug chai in de 3de generatie koffiebars

Ontdek in een funky uiteenzetting hoe een #HugInAMug zijn plaats in de 3de generatie koffiebars verovert. Het Belgisch voedingsmerk CHALO lanceerde in augustus 2015 vier smaken authentieke Indische Chai Latte. Het wereldberoemde Indiase drankje op basis zwarte Assam thee, pittige kruiden, suiker en melk, dat je warm en koud kan schenken! Nu 4 jaar later

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Een wereld zonder voedselverspilling? Het kan!

In de volledige productie- en consumptieketen raakt eten verloren en verspild. Dat is niet alleen jammer voor het eindproduct maar ook voor de nodige grondstoffen. Al het water, de nodige landbouwgrond, arbeid en het vervoer dat nodig is om dat eten te produceren brengt ook schadelijke gevolgen met zich mee. Zo is verspilling verantwoordelijk voor

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Kapittel O’de Flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 17 november zijn 29ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Alle reeds eerder geïntroniseerde personen, alle deelnemers aan de cursus Jeneverkenner en de bevriende gastronomische confrerieën

Lees meer »
food non food
17 november, Competition & Demonstration Kitchen

Nationale Selectie Bocuse d’Or 2019-2021

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or wordt om de 2 jaar georganiseerd. Tijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn (juni 2020) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2021). De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn: Patrick Bonne

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Chefs

Rode poon in de spotlight & duurzame vangst in de Noordzee – Stijn De Vreese

Stijn De Vreese – Restaurant Benoit De Witte (Michelin*, Gault&Millau 16/20) Stijn De Vreese is viskok van het jaar 2018 en is de rechterhand van chef Benoit De Witte in het gelijknamige restaurant. Daarnaast ontwikkelt Stijn ook het concept en gerechten voor Welkin&Meraki. Tijdens deze masterclass zal hij een korte inhoudelijke bespreking houden over rode

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Startersopleiding (sessie op zondag) – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan Horeca Vlaanderen u helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar

Lees meer »
Scroll naar top