Viskok van het Jaar 2020

Wie blaast een gerenommeerde jury van de sokken met een gerecht met wijting?
Voor de 31ste keer gaat VLAM op zoek naar het lekkerste en origineelste gerecht met de ‘Vis van het Jaar’. Hoofdingrediënt dit jaar is wijting. Voorzitter van de wedstrijd is Filip Claeys van restaurant De Jonkman** en medestichter van de NorthSeaChefs.
De winnaar sluit aan in de rij topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas, Stijn de Vreese van restaurant Benoit & Bernard Dewitte, Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren, Rob Stevens van D’Oude Pastorie, Jonathan Olivier van De Jonkman, Ivan Menten van Lèche Plat en Dean Masschelein van Boury.

De winnaar van de Viskok van het Jaar krijgt een prachtige trofee, ontworpen door kunstenaar Jan Peirelinck.
Het winnende recept is meteen ook een toegangsticket tot het team van de NorthSeaChefs. Deze topchefs promoten Noordzeevis, met speciale aandacht voor de minder bekende en daardoor vaak onbeminde vissoorten.