Startersopleiding (sessie op zondag) – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie
Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan Horeca Vlaanderen u helpen!
Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:

  • De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen.
  • De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap.
  • De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds.
  • Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
  • De Do’s & Don’ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen.
  • Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel.
  • Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten.

Daarnaast ontvangt u ter plaatse de startersbrochure van Horeca Vlaanderen.

Publiek event mits inschrijving via https://www.horecavlaanderen.be/startersopleidingen