Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
71 Resultaten
food non food
20 november, Masterclasses Wine & Spirits

The Macallan Single Malt x innovative cheese pairing

Ontdek hoe The Macallan Single Malt Scotch Whisky sinds 1824 zichzelf blijft heruitvinden als de meest luxueuze single malt ter wereld. Een bloemlezing door Brand Ambassador Carl van Droogenbroeck over hoe dit zich weerspiegelt in het gamma en hoe verrassend innovatief en lekker de combinatie van 2 meesterambachten is: The Macallan x Kaasaffineurs Van Tricht.

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Thee en kaas, een onverwacht perfecte combinatie

De juiste thee bij de juiste kaas creëert een heerlijke explosie aan smaken en aroma’s. Theesommelier Greet Huybrechts adviseert welke thee je best bij welke kaas serveert. Greet Huybrechts is medeoprichter van Sommelier T, de Belgische vereniging voor theesommeliers. Wij geven theesommeliers de kans elkaar te ontmoeten, van gedachten te wisselen en zich samen te

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Thee of wijn bij gerechten?

Kenners zijn het er over eens dat thee – net als wijn – een perfecte begeleider is van verfijnde gerechten. Er zijn trouwens veel overeenkomsten tussen wijn en thee, al zijn er ook opmerkelijke verschillen. Theesommelier Véronique Sanctobin overloopt een aantal principes die de geïnteresseerde wijndrinker tot nieuwe inzichten kan brengen. Véronique Sanctobin is medeoprichter

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Transformers against food waste – Jo Lemmens & Maarten Bouckaert

Jo Lemmens – Restaurant U (Gault&Millau 13/20) & Maarten Bouckaert – Castor (Michelin*, Gault&Millau 16/20) Jo Lemmens is chef van Restaurant U in Genk. In zijn keuken is Jo enorm bezig met het lokale en duurzame aspect. Zo kookt hij enkel met vis uit de Noordzee, groenten van bij de groenteboer op de hoek, …

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Wine & Spirits

Verticale degustatie: Barolo Riserva Vigna Rionda, next generation – Vintology

Franco Massolino presenteert de meest uitzonderlijke Barolo wijnen van de mythische cru Vigna Rionda uit Serralunga d’Alba, met name 6 Barolo Riserva wijnen die gemaakt zijn door de huidige generatie Massolino. Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Verwen je gasten met een afternoontea

Theesommelier en auteur Carol Bailleul licht toe hoe je in je zaak afternoontea op de culinaire kaart zet. Ontdek de geheimen achter deze typisch Britse traditie en leer hoe een afternoontea voor jouw zaak een meerwaarde kan betekenen. Carol Bailleul is medeoprichter van Sommelier T, de Belgische vereniging voor theesommeliers. Wij geven theesommeliers de kans

Lees meer »
food non food
18 november, Competition & Demonstration Kitchen

Viskok van het Jaar 2020

Wie blaast een gerenommeerde jury van de sokken met een gerecht met wijting? Voor de 31ste keer gaat VLAM op zoek naar het lekkerste en origineelste gerecht met de ‘Vis van het Jaar’. Hoofdingrediënt dit jaar is wijting. Voorzitter van de wedstrijd is Filip Claeys van restaurant De Jonkman** en medestichter van de NorthSeaChefs. De

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Voordelen van duurzame koffie in uw horecazaak: wat is de meerwaarde en de ‘meerprijs’?

We kunnen er niet meer omheen: duurzame (fair trade, direct trade en bio) koffie is alomtegenwoordig. De consument kiest hier ook meer en meer bewust voor. Duurzame koffie kan sociaal verantwoord zijn, maar ook ecologisch en transparant. Wat betekenen deze verschillende termen en labels precies? En waarom hierop inzetten? Tijdens deze uiteenzetting bekijken we hoe

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Wine & Spirits

Wachau: invloed van de geologische aspecten op de wijnstijl – Wijnen Jan Rots

Wachau neemt een prominente plaats in onder de Oostenrijkse wijnregio’s. Grote verschillen in geologie zorgen voor diversiteit in de regio. Johan Donabaum brengt verheldering aan de hand van een boeiende degustatie. Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Wat is de toekomst van koffie?

Hoe gaan we in de toekomst koffie drinken? Welke machines gaan we ervoor gebruiken? Wat voor type koffiebonen gaan we gebruiken? Wat zijn de gevolgen voor zowel de thuis- als horecabarista? Op al deze, en veel meer vragen, probeert Rob Berghmans antwoorden te geven in deze 1 uur durende ‘talk’ in de Coffee & Tea

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Zero food waste: goed voor de planeet én jouw portefeuille – Dennis Broeckx

Dennis Broeckx – L’épicerie du Cirque (Gault&Millau 14,5/20) Groenteafval? Dat kent Jong Keukengeweld-chef Dennis Broeckx niet. In zijn restaurant L’épicerie du Cirque “Under The Palmtrees” verwerkt hij zijn groenten van wortel tot loof. Hij gebruikt pulp van vruchten voor sauzen. Schillen en klokhuizen verwerkt hij dan weer in cocktails. Het loof van de bloemkool? Die

Lees meer »
Scroll naar top