Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
71 Resultaten
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Initiatie Instagram for Hospitality

Lekker bezig met scrollen op Instagram? Kom jij graag alles te weten over #foodporn en andere insta hypes? Is Instagram jouw favoriete hangout, maar heb je geen idee wat zelf te posten? Kom dan zeker naar de initiatiesessie ‘Instagram for Hospitality, gegeven door Anneke Van Loon van Paperweight, powered by Lazy Monday. Deze initatie geeft

Lees meer »
food non food
18 november, Competition & Demonstration Kitchen

Jong Talent – Jeune Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Thema voor de wedstrijd van dit jaar is kip in een koude (lauwe) bereiding met

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Kapittel O’de Flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 17 november zijn 29ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Alle reeds eerder geïntroniseerde personen, alle deelnemers aan de cursus Jeneverkenner en de bevriende gastronomische confrerieën

Lees meer »
food non food
19 november, Competition & Demonstration Kitchen

Kazen van bij ons, een must op jouw menukaart – VLAM

Kazen van bij ons zijn heerlijke, lokale producten die niet mogen ontbreken op je menukaart. Ze winnen namelijk steeds meer aan belang bij je klant én je kan er culinair heel wat kanten mee uit. VLAM daagde daarom Jan Audenaert van sterrenrestaurant D’Oude Pastorie uit om ermee aan de slag te gaan. En het resultaat

Lees meer »
food non food
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Kies voor minder food waste en verwerk varkensvlees van snuit tot staart

Slim omgaan met grondstoffen. Dat betekent minder foodcost en meteen ook minder food waste. Goed voor de kassa én voor het milieu dus. VLAM daagt daarom vier chefs van Jong Keukengeweld uit om meer te doen met varkensvlees. Want het is net door af te wijken van het bekende dat een chef zijn kunsten kan

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is klimaatneutrale koffie?

Het klimaat is letterlijk een hot topic dezer dagen. Ook binnen de koffiewereld is men bezorgd over het klimaat want de koffieplant is zeer gevoelig aan klimaatveranderingen. Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is net klimaat neutrale koffie? Kom het te weten in deze talk verzorgd door Frederik Noben van

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is klimaatneutrale koffie?

Het klimaat is letterlijk een hot topic dezer dagen. Ook binnen de koffiewereld is men bezorgd over het klimaat want de koffieplant is zeer gevoelig aan klimaatveranderingen. Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is net klimaat neutrale koffie? Kom het te weten in deze talk verzorgd door Frederik Noben van

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Koffie en chocolade – diversifiëren in smaak, textuur en aanbod

Koffie en chocolade fascineren, verblijden en verwennen de innerlijke mens. Ontdek hoe te werken met cold brew coffee, nieuwe chocolade trends en infusen. Hoe met verschillende technieken te werken in koude en warme dranken. Koffie en chocolade, beide werelden smelten samen of worden creatief apart gebruikt en vormen geen geheim meer. Degusteer in een heerlijke

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

Koffie en chocolade, overheerlijk in keuken en zaal – Peter Hernou & Patrick Aubrion

Koffie en chocolade fascineren, verblijden en verwennen de innerlijke mens. Ontdek de nieuwste trends, smaken en ingrediënten. Infuus, extractie, marinade, coating, texturen, hoe deze technieken te gebruiken in gerechten en dranken. Beide werelden smelten samen en vormen geen geheim meer. Degusteer ondermeer Ruby RB1, de overheerlijke van nature roze, fruitige en licht zurige chocolade van

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Marcelo Ballardin

Marcelo Ballardin – restaurant Oak (Michelin*, Gault&Millau 16/20)

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Nationaal Foodservice Congres

We beseffen steeds meer dat foodservice voor enorme uitdagingen staat. Kanaalvervaging, casualisering, digitalisering, blackbox, nieuwe foodservice grossiers, … De nieuwe realiteit zorgt voor een oncomfortabel gevoel in alle schakels van de keten. Er zijn nog veel onopgeloste vragen. Waar gaat foodservice in België naartoe? Waar wordt in de toekomst de winst gemaakt? En vooral; hoe

Lees meer »
food non food
17 november, Competition & Demonstration Kitchen

Nationale Selectie Bocuse d’Or 2019-2021

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or wordt om de 2 jaar georganiseerd. Tijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn (juni 2020) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2021). De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn: Patrick Bonne

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Noordzeegarnaal, my signature dish – Willem Hiele

Willem Hiele (Gault&Millau 15/20) Willem Hiele is chef van het gelijknamige restaurant in Koksijde. Sinds enkele jaren is Willem opgeklommen naar een vaste waarde in de Belgische gastronomie. Zijn eigentijdse keuken, waarin hij heel wat verschillende technieken toepast is wat Willem typeert. De Noordzee is voor hem het mooiste wat er is met heel wat

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Chefs

Oedslach – Dierendonck

Soms moeten we naar vroeger kijken om te innoveren… Hendrik Dierendonck presenteert je ‘Oedslach’, een selectie zonder compromis.

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Omgaan met sociale controles. Uw rechten en plichten bij een inspectie.

Vroeg of laat wordt elke horeca-ondernemer geconfronteerd met een fiscale of een sociale controle (of zelfs allebei tegelijk). Prettig is dit nooit, want men kan altijd wel een opmerking maken op de boekhouding of een (verkeerd uitgehangen) arbeidsreglement. Soms gaat het om ernstigere zaken zoals verwerping van de boekhouding of PV’s voor het verhinderen van

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Presentatie Michelin Gids België Luxemburg 2020

De Michelin gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Naar jaarlijkse gewoonte wordt de nieuwe editie voor België Luxemburg – en de bijhorende nieuwe sterren – bekend gemaakt tijdens Horeca Expo. Enkel op uitnodiging door Michelin.

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Prijsuitreiking Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond in 2012 plaats in de Beursschouwburg te Brussel.

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Chefs

Rode poon in de spotlight & duurzame vangst in de Noordzee – Stijn De Vreese

Stijn De Vreese – Restaurant Benoit De Witte (Michelin*, Gault&Millau 16/20) Stijn De Vreese is viskok van het jaar 2018 en is de rechterhand van chef Benoit De Witte in het gelijknamige restaurant. Daarnaast ontwikkelt Stijn ook het concept en gerechten voor Welkin&Meraki. Tijdens deze masterclass zal hij een korte inhoudelijke bespreking houden over rode

Lees meer »
food non food
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Start-ups – Foodlab Proef

Van de eerste Belgische plantaardige dumplings tot gefermenteerde en gepekelde voeding: ontdek de meest innovatieve producten van een aantal start-ups en maak kennis met het food incubator programma van Foodlab Proef. Soms lijkt alles al eens uitgevonden te zijn en zijn inspiratie en innovatie moeilijk te vinden. Als foodlab, food incubator en curator van de

Lees meer »
food non food
19 november, Seminars and Events

Startersopleiding (sessie op dinsdag) – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan Horeca Vlaanderen u helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Startersopleiding (sessie op zondag) – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan Horeca Vlaanderen u helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Strijd mee tegen voedselverspilling

In de volledige productie- en consumptieketen raakt eten verloren en verspild. Dat is niet alleen jammer voor het eindproduct maar ook voor de nodige grondstoffen. Al het water, de nodige landbouwgrond, arbeid en het vervoer dat nodig is om dat eten te produceren brengt ook schadelijke gevolgen met zich mee. Zo is verspilling verantwoordelijk voor

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Sustainability in Hospitality – Artesis Plantijn Colloquium

Hoe goed scoort de Foodservice en de hotelsector in het bijzonder op duurzaamheidsvlak? Waar kan/moet het beter? Hoe pak je dat aan? Heel veel vragen waar ze een antwoord op brengen: Presentatie van de resultaten van een onderzoek door Foodservice Community i.s.m. AP hogeschool door Carolien Plevier: hoe ver staan we in België/Vlaanderen? Duiding bij

Lees meer »
food non food
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Tasty plantbased – EVA vzw

The Tasty Green Future is… Plantbased! Het thema doorheen Horeca Expo dit jaar is Taste The Green Future. Volgens EVA vzw is een Tasty Food Future… Plantbased. Om chefs hier op voor te bereiden brengt EVA twee kookdemo’s, vol met tips en kooktricks. De chefs bereiden veggie gerechten om klanten mee te verleiden! Na de

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Wine & Spirits

Terroir and soils in Hermitage – Cinoco

Degustatie onder leiding van de wijnmaakster van Delas Frère, waarbij meerdere wijnen van de Hermitage appellatie op de proeftafel komen. Ontdek de verschillen in terroir van deze mythische heuvel. Spreker: Claire Darnaud Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
Scroll naar top