Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
71 Resultaten
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is klimaatneutrale koffie?

Het klimaat is letterlijk een hot topic dezer dagen. Ook binnen de koffiewereld is men bezorgd over het klimaat want de koffieplant is zeer gevoelig aan klimaatveranderingen. Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is net klimaat neutrale koffie? Kom het te weten in deze talk verzorgd door Frederik Noben van

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Marcelo Ballardin

Marcelo Ballardin – restaurant Oak (Michelin*, Gault&Millau 16/20)

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Wine & Spirits

Bodega Otazu: dichter bij Bordeaux dan Madrid – Vanassche

Bodega Otazu (Vinos de Pago) is het meest noordelijk gelegen wijndomein van Spanje dat rode wijn produceert. Frisheid gegarandeerd. Spreker: Lise Boursier Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Gault&Millau Masterclass met Eros Tomassetti

Eros Tomassetti – Diverso (Gault&Millau 14/20) Gault&Millau en partner Stoffels Tomaten kondigen trots een inspirerende Masterclass met chef Eros Tomasetti van restaurant Diverso aan. Tijdens deze Masterclass zal de chef een Italiaans geïnspireerd gerecht presenteren met Belgische tomaten. De aanwezigen krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen en kunnen op het einde proeven van de

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Strijd mee tegen voedselverspilling

In de volledige productie- en consumptieketen raakt eten verloren en verspild. Dat is niet alleen jammer voor het eindproduct maar ook voor de nodige grondstoffen. Al het water, de nodige landbouwgrond, arbeid en het vervoer dat nodig is om dat eten te produceren brengt ook schadelijke gevolgen met zich mee. Zo is verspilling verantwoordelijk voor

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Wine & Spirits

In Luxemburg groeit het goud aan de bomen – Ramborn Cider

Gabe Cook, authoriteit in de ciderwereld brengt het verhaal van unieke ciders op basis van authentieke Luxemburgse appel en peren variëteiten. Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Noordzeegarnaal, my signature dish – Willem Hiele

Willem Hiele (Gault&Millau 15/20) Willem Hiele is chef van het gelijknamige restaurant in Koksijde. Sinds enkele jaren is Willem opgeklommen naar een vaste waarde in de Belgische gastronomie. Zijn eigentijdse keuken, waarin hij heel wat verschillende technieken toepast is wat Willem typeert. De Noordzee is voor hem het mooiste wat er is met heel wat

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Thee of wijn bij gerechten?

Kenners zijn het er over eens dat thee – net als wijn – een perfecte begeleider is van verfijnde gerechten. Er zijn trouwens veel overeenkomsten tussen wijn en thee, al zijn er ook opmerkelijke verschillen. Theesommelier Véronique Sanctobin overloopt een aantal principes die de geïnteresseerde wijndrinker tot nieuwe inzichten kan brengen. Véronique Sanctobin is medeoprichter

Lees meer »
food non food
19 november, Competition & Demonstration Kitchen

Kazen van bij ons, een must op jouw menukaart – VLAM

Kazen van bij ons zijn heerlijke, lokale producten die niet mogen ontbreken op je menukaart. Ze winnen namelijk steeds meer aan belang bij je klant én je kan er culinair heel wat kanten mee uit. VLAM daagde daarom Jan Audenaert van sterrenrestaurant D’Oude Pastorie uit om ermee aan de slag te gaan. En het resultaat

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Chocolade dranken inspiratie by Callebaut & Mona Lisa

Jo De Bruyne, barista en eigenaar van Philimonius te Aalst, liet zijn creativiteit de vrije loop en creëerde 3 warme en één koude chocoladedrank met Belgian Finest Chocolate, Callebaut. Voor de decoratie koos hij voor Callebaut’s decoratiezusje, Mona Lisa decorations. Ontdek met deze eenvoudige maar originele recepten hoe jij jouw warme drankenkaart een flinke upgrade

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Wine & Spirits

Terroir and soils in Hermitage – Cinoco

Degustatie onder leiding van de wijnmaakster van Delas Frère, waarbij meerdere wijnen van de Hermitage appellatie op de proeftafel komen. Ontdek de verschillen in terroir van deze mythische heuvel. Spreker: Claire Darnaud Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Nationaal Foodservice Congres

We beseffen steeds meer dat foodservice voor enorme uitdagingen staat. Kanaalvervaging, casualisering, digitalisering, blackbox, nieuwe foodservice grossiers, … De nieuwe realiteit zorgt voor een oncomfortabel gevoel in alle schakels van de keten. Er zijn nog veel onopgeloste vragen. Waar gaat foodservice in België naartoe? Waar wordt in de toekomst de winst gemaakt? En vooral; hoe

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Food & Beverage berekening – verkorte opleiding

Een duidelijk zicht op de F&B kosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die u hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke Food & Beverage kosten. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leert u over de waste factor

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Dag van de Gentse Horeca

Horeca Oost-Vlaanderen brengt jaarlijks haar belangrijkste partners samen op de ‘Dag van Gent. Het geeft ons de kans om met z’n allen van gedachten te wisselen over de evoluties en de uitdagingen van onze sector. Horeca Expo, dé trefplaats voor alle professionelen uit de sector, is hiervoor de perfecte locatie. Toegang op uitnodiging door Horeca

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

Gastronomisch koken met groenten – Nicolas Decloedt

Nicolas Decloedt – Humus x Hortense (Gault&Millau 14,5/20) Het gaat hard voor Nicolas Decloedt. De Groentechef van het jaar kan nu ook zeggen dat het beste veganistisch restaurant ter wereld van hem is. Want dat is wat zijn Humus x Hortense is volgens de jury van We’re Smart. De drijfveer van de eigenzinnige chef? Die

Lees meer »
food non food
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Kies voor minder food waste en verwerk varkensvlees van snuit tot staart

Slim omgaan met grondstoffen. Dat betekent minder foodcost en meteen ook minder food waste. Goed voor de kassa én voor het milieu dus. VLAM daagt daarom vier chefs van Jong Keukengeweld uit om meer te doen met varkensvlees. Want het is net door af te wijken van het bekende dat een chef zijn kunsten kan

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is klimaatneutrale koffie?

Het klimaat is letterlijk een hot topic dezer dagen. Ook binnen de koffiewereld is men bezorgd over het klimaat want de koffieplant is zeer gevoelig aan klimaatveranderingen. Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is net klimaat neutrale koffie? Kom het te weten in deze talk verzorgd door Frederik Noben van

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Wine & Spirits

The Macallan Single Malt x innovative cheese pairing

Ontdek hoe The Macallan Single Malt Scotch Whisky sinds 1824 zichzelf blijft heruitvinden als de meest luxueuze single malt ter wereld. Een bloemlezing door Brand Ambassador Carl van Droogenbroeck over hoe dit zich weerspiegelt in het gamma en hoe verrassend innovatief en lekker de combinatie van 2 meesterambachten is: The Macallan x Kaasaffineurs Van Tricht.

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Chocolade dranken inspiratie by Callebaut & Mona Lisa

Jo De Bruyne, barista en eigenaar van Philimonius te Aalst, liet zijn creativiteit de vrije loop en creëerde 3 warme en één koude chocoladedrank met Belgian Finest Chocolate, Callebaut. Voor de decoratie koos hij voor Callebaut’s decoratiezusje, Mona Lisa decorations. Ontdek met deze eenvoudige maar originele recepten hoe jij jouw warme drankenkaart een flinke upgrade

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

Gault&Millau POP Masterclass met Jesse den Dulk

De Gault&Millau POP-selectie bestaat uit trendy & toegankelijke restaurants, bars en bistro’s waar beleving en concept centraal staan. Vaak draait het rond één ingrediënt of één bereiding. Denk aan: smaakvolle burgers, de beste pasta of de ultieme culinaire frietjes – maar steeds met het Gault&Millau kwaliteitsmerk. Tijdens deze Masterclass zal chef Jesse Den Dulk van

Lees meer »
food non food
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Tasty plantbased – EVA vzw

The Tasty Green Future is… Plantbased! Het thema doorheen Horeca Expo dit jaar is Taste The Green Future. Volgens EVA vzw is een Tasty Food Future… Plantbased. Om chefs hier op voor te bereiden brengt EVA twee kookdemo’s, vol met tips en kooktricks. De chefs bereiden veggie gerechten om klanten mee te verleiden! Na de

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Wine & Spirits

De wereld van sake

De missie van Oh! My Sake is om een onderscheidend vermogen te creëren in samenwerking met de topchefs. Ze leggen uit wat sake is en hoe dit gemaakt wordt. Bijhorend geven ze voorbeelden van de types sake en de verscheidenheid ervan. Hun bedoeling is de chefs en sommeliers te begeleiden in hun saké zoektocht naar

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Grensverleggend Ondernemen door ViaVia Tourism Academy vzw

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is niet meer weg te denken uit het hedendaagse ondernemersklimaat. Toch blijkt dat de drempel om aan de slag te gaan met MVO nog steeds hoog ligt voor veel ondernemers in Vlaanderen. Het project ‘Grensverleggend Ondernemen’ wil die drempels wegwerken door horeca ondernemers te ondersteunen bij het laagdrempelig & concreet implementeren

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

De wondere wereld van pijlinktvis en zeekat – Edwin Van Goethem

Edwin Van Goethem – ’t Korennaer (Michelin*, Gault&Millau 15,5/20) Edwin behaalde enkele jaren geleden een eerste Michelinster. Primordiaal in Edwins keuken blijft de onverbiddelijke keuze voor eersteklas basisproducten. Niet te vergeten alles wat uit zijn eigen dorp komt. Of het nu gaat om bier, asperges, verse groenten, geitenmelk of rode vruchten. Ook voor dagverse vis

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Voordelen van duurzame koffie in uw horecazaak: wat is de meerwaarde en de ‘meerprijs’?

We kunnen er niet meer omheen: duurzame (fair trade, direct trade en bio) koffie is alomtegenwoordig. De consument kiest hier ook meer en meer bewust voor. Duurzame koffie kan sociaal verantwoord zijn, maar ook ecologisch en transparant. Wat betekenen deze verschillende termen en labels precies? En waarom hierop inzetten? Tijdens deze uiteenzetting bekijken we hoe

Lees meer »
food non food
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Start-ups – Foodlab Proef

Van de eerste Belgische plantaardige dumplings tot gefermenteerde en gepekelde voeding: ontdek de meest innovatieve producten van een aantal start-ups en maak kennis met het food incubator programma van Foodlab Proef. Soms lijkt alles al eens uitgevonden te zijn en zijn inspiratie en innovatie moeilijk te vinden. Als foodlab, food incubator en curator van de

Lees meer »
Scroll naar top