Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
55 Resultaten
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

Koffie en chocolade – overheerlijk in keuken en zaal

Koffie en chocolade fascineren, verblijden en verwennen de innerlijke mens. Ontdek de nieuwste trends, smaken en ingrediënten. Infuus, extractie, marinade, coating, texturen, hoe deze technieken te gebruiken in gerechten en dranken. Beide werelden smelten samen en vormen geen geheim meer. Degusteer ondermeer Ruby RB1, de overheerlijke van nature roze, fruitige en licht zurige chocolade van

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Nationaal Foodservice Congres

We beseffen steeds meer dat foodservice voor enorme uitdagingen staat. Kanaalvervaging, casualisering, digitalisering, blackbox, nieuwe foodservice grossiers, … De nieuwe realiteit zorgt voor een oncomfortabel gevoel in alle schakels van de keten. Er zijn nog veel onopgeloste vragen. Waar gaat foodservice in België naartoe? Waar wordt in de toekomst de winst gemaakt? En vooral; hoe

Lees meer »
food non food
17 november, Competition & Demonstration Kitchen

Nationale Selectie Bocuse d’Or 2019-2021

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or wordt om de 2 jaar georganiseerd. Tijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn (juni 2020) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2021). De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn: Patrick Bonne

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Omgaan met sociale controles. Uw rechten en plichten bij een inspectie.

Vroeg of laat wordt elke horeca-ondernemer geconfronteerd met een fiscale of een sociale controle (of zelfs allebei tegelijk). Prettig is dit nooit, want men kan altijd wel een opmerking maken op de boekhouding of een (verkeerd uitgehangen) arbeidsreglement. Soms gaat het om ernstigere zaken zoals verwerping van de boekhouding of PV’s voor het verhinderen van

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Presentatie Michelin Gids België Luxemburg 2020

De Michelin gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Naar jaarlijkse gewoonte wordt de nieuwe editie voor België Luxemburg – en de bijhorende nieuwe sterren – bekend gemaakt tijdens Horeca Expo. Enkel op uitnodiging door Michelin.

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Prijsuitreiking Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond in 2012 plaats in de Beursschouwburg te Brussel.

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Chefs

Rode poon in de spotlight & duurzame vangst in de Noordzee – Stijn De Vreese

Stijn De Vreese – Restaurant Benoit De Witte (Michelin*, Gault&Millau 16/20) Stijn De Vreese is viskok van het jaar 2018 en is de rechterhand van chef Benoit De Witte in het gelijknamige restaurant. Daarnaast ontwikkelt Stijn ook het concept en gerechten voor Welkin&Meraki. Tijdens deze masterclass zal hij een korte inhoudelijke bespreking houden over rode

Lees meer »
food non food
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Start-ups – Foodlab Proef

Van de eerste Belgische plantaardige dumplings tot gefermenteerde en gepekelde voeding: ontdek de meest innovatieve producten van een aantal start-ups en maak kennis met het food incubator programma van Foodlab Proef. Soms lijkt alles al eens uitgevonden te zijn en zijn inspiratie en innovatie moeilijk te vinden. Als foodlab, food incubator en curator van de

Lees meer »
food non food
19 november, Seminars and Events

Startersopleiding (sessie op dinsdag) – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan Horeca Vlaanderen u helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Startersopleiding (sessie op zondag) – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan Horeca Vlaanderen u helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Strijd mee tegen voedselverspilling

In de volledige productie- en consumptieketen raakt eten verloren en verspild. Dat is niet alleen jammer voor het eindproduct maar ook voor de nodige grondstoffen. Al het water, de nodige landbouwgrond, arbeid en het vervoer dat nodig is om dat eten te produceren brengt ook schadelijke gevolgen met zich mee. Zo is verspilling verantwoordelijk voor

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Sustainability in Hospitality – Artesis Plantijn Colloquium

Hoe goed scoort de Foodservice en de hotelsector in het bijzonder op duurzaamheidsvlak? Waar kan/moet het beter? Hoe pak je dat aan? Heel veel vragen waar ze een antwoord op brengen: Presentatie van de resultaten van een onderzoek door Foodservice Community i.s.m. AP hogeschool door Carolien Plevier: hoe ver staan we in België/Vlaanderen? Duiding bij

Lees meer »
food non food
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Tasty plantbased – EVA vzw

The Tasty Green Future is… Plantbased! Het thema doorheen Horeca Expo dit jaar is Taste The Green Future. Volgens EVA vzw is een Tasty Food Future… Plantbased. Om chefs hier op voor te bereiden brengt EVA twee kookdemo’s, vol met tips en kooktricks. De chefs bereiden veggie gerechten om klanten mee te verleiden! Na de

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Wine & Spirits

Terroir and soils in Hermitage – Cinoco

Degustatie onder leiding van de wijnmaakster van Delas Frère, waarbij meerdere wijnen van de Hermitage appellatie op de proeftafel komen. Ontdek de verschillen in terroir van deze mythische heuvel. Spreker: Claire Darnaud

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Wine & Spirits

The Macallan Single Malt x innovative cheese pairing

Ontdek hoe The Macallan Single Malt Scotch Whisky sinds 1824 zichzelf blijft heruitvinden als de meest luxueuze single malt ter wereld. Een bloemlezing door Brand Ambassador Carl van Droogenbroeck over hoe dit zich weerspiegelt in het gamma en hoe verrassend innovatief en lekker de combinatie van 2 meesterambachten is: The Macallan x Kaasaffineurs Van Tricht.

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Thee of wijn bij gerechten?

Kenners zijn het er over eens dat thee – net als wijn – een perfecte begeleider is van verfijnde gerechten. Er zijn trouwens veel overeenkomsten tussen wijn en thee, al zijn er ook opmerkelijke verschillen. Theesommelier Véronique Sanctobin overloopt een aantal principes die de geïnteresseerde wijndrinker tot nieuwe inzichten kan brengen.

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Transformers against food waste – Jo Lemmens & Maarten Bouckaert

Jo Lemmens – Restaurant U (Gault&Millau 13/20) & Maarten Bouckaert – Castor (Michelin*, Gault&Millau 16/20) Jo Lemmens is chef van Restaurant U in Genk. In zijn keuken is Jo enorm bezig met het lokale en duurzame aspect. Zo kookt hij enkel met vis uit de Noordzee, groenten van bij de groenteboer op de hoek, …

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Verwen je gasten met een afternoontea

Theesommelier en auteur Carol Bailleul licht toe hoe je in je zaak afternoontea op de culinaire kaart zet. Ontdek de geheimen achter deze typisch Britse traditie en leer hoe een afternoontea voor jouw zaak een meerwaarde kan betekenen.

Lees meer »
food non food
18 november, Competition & Demonstration Kitchen

Viskok van het Jaar 2020

Wie blaast een gerenommeerde jury van de sokken met een gerecht met wijting? Voor de 31ste keer gaat VLAM op zoek naar het lekkerste en origineelste gerecht met de ‘Vis van het Jaar’. Hoofdingrediënt dit jaar is wijting. Voorzitter van de wedstrijd is Filip Claeys van restaurant De Jonkman** en medestichter van de NorthSeaChefs. De

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Voordelen van duurzame koffie in uw horecazaak: wat is de meerwaarde en de ‘meerprijs’?

We kunnen er niet meer omheen: duurzame (fair trade, direct trade en bio) koffie is alomtegenwoordig. De consument kiest hier ook meer en meer bewust voor. Duurzame koffie kan sociaal verantwoord zijn, maar ook ecologisch en transparant. Wat betekenen deze verschillende termen en labels precies? En waarom hierop inzetten? Tijdens deze uiteenzetting bekijken we hoe

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Wat is de toekomst van koffie?

Hoe gaan we in de toekomst koffie drinken? Welke machines gaan we ervoor gebruiken? Wat voor type koffiebonen gaan we gebruiken? Wat zijn de gevolgen voor zowel de thuis- als horecabarista? Op al deze, en veel meer vragen, probeert Rob Berghmans antwoorden te geven in deze 1 uur durende ‘talk’ in de Coffee & Tea

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Zero food waste: goed voor de planeet én jouw portefeuille – Dennis Broeckx

Dennis Broeckx – L’épicerie du Cirque (Gault&Millau 14,5/20) Groenteafval? Dat kent Jong Keukengeweld-chef Dennis Broeckx niet. In zijn restaurant L’épicerie du Cirque “Under The Palmtrees” verwerkt hij zijn groenten van wortel tot loof. Hij gebruikt pulp van vruchten voor sauzen. Schillen en klokhuizen verwerkt hij dan weer in cocktails. Het loof van de bloemkool? Die

Lees meer »
Scroll naar top