Nationale Selectie Bocuse d’Or 2019-2021

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or wordt om de 2 jaar georganiseerd.
Tijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn (juni 2020) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2021).
De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn:

  • Patrick Bonne – Bistro Marie, Knokke
  • Fabian Bail – Restaurant Paul de Pierre, Maarkedal
  • Sam Van Houcke – Restaurant Maste, Gent
  • Peter Aesaert – Restaurant Kelderman, Aalst
  • Lode De Roover – Restaurant Fleur de Lin, Zele

De thema’s waarmee gewerkt moet worden:

  • Verse paling & tuinkruiden
  • Anjou duif

De kandidaten krijgen hiervoor 5.35 uren de tijd.
De jury wordt voorgezeten door Peter Goossens (erevoorzitter) en Nick Bril (nationaal juryvoorzitter campagne 2019-2021).