Grootkeukencolloquium – save the planet?!

Hoe cateraars hun steentje kunnen bijdragen in de klimaatproblematiek.

In het klimaatdebat kan de verantwoordelijke voor de catering zeker zijn steentje bijdragen: zowel naar voedselverspilling toe, het hergebruiken van niet vervallen producten, de keuze van verpakkingen en het aanbieden ervan voor recyclage.
Ook het aspect duurzaamheid bij aankoop als criterium gebruiken is in deze materie belangrijk. Net als het focussen op regionale producten, waarbij de “korte keten” zeker in opmars is.
In de marge van Horeca Expo 2019, waar duurzaamheid centraal staat, wordt er op dit congres vanuit de praktijk concrete tips en tricks meegegeven om zowel voor het klimaat als voor de klant stappen in de goeie richting te zetten.

Dagprogramma:
9u00 – onthaal en koffie
9u30 – Didier Windey – AZ Sint Blasius
10u00 – Prof. Dr. Ir. Peter Ragaert – Universiteit Gent
10u30 – Liesbeth van Meulder – Rikolto
11u00 –  Frederik van Dessel – Too Good To Go
11u30 – Jan Van Ranst – Valipac

Publiek event mits inschrijving via Horeca Expo.

Scroll naar top