Bel’Uva – wijn druiven distillaten & Speria rode Barbera vermouth, van Belgische bodem

ELIKZIR, een botanical extractie lab, ontwikkelt en produceert botanische extracten voor dranken en functionele voeding.

Recentelijk zijn er 2 dranken ontwikkeld: BEL’UVA is een ‘duurzaam’ dranken concept. Verschillende Belgische wijn druiven en de draf worden gevaloriseerd tot unieke distillaten, waaronder een 1e gin reeks. De duurzaamheid van het project wordt ondersteund door een samenwerking met het wijn domein Hoenshof van Prof. Houben, een netwerk van Limburgse druiventelers en een top distillateur. In een klassieke koperen pot still worden de distillaten geproduceerd, om de aromatische karakteristieken van de verschillende druiven te waarborgen.

De SPERIA rode wijn vermouth wordt in Piemonte geproduceerd, en is op basis van een eigen recept van rode wijn Barbera DOCG, gemacereeerd met 28 botanicals, een blend samengesteld uit o.a. moerraspirea en Belgische hop soorten. Elkzir mocht dit jaar reeds 3 awards in Londen in ontvangst nemen, waaronder Gold en Silver van The World Drinks Awards en Bronze van IWSC.

Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via
https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Scroll naar top