Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
71 Resultaten
food non food
17 november, Competition & Demonstration Kitchen

Nationale Selectie Bocuse d’Or 2019-2021

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or wordt om de 2 jaar georganiseerd. Tijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn (juni 2020) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2021). De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn: Patrick Bonne

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Startersopleiding (sessie op zondag) – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan Horeca Vlaanderen u helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Wine & Spirits

De M in GSM – Wijnhuis Vanden Bulcke

In de internationale wijnpers spreekt men vaak van GSM-wijnen als algemene benaming voor de rode wijnen uit het Franse Zuiden (Languedoc, Provence en Zuidelijke Rhône) en van hun evenpolen uit andere, vaak overzeese, warme gebieden. In de praktijk gaat het vaak over wijnen waar Grenache en in iets mindere mate Syrah de hoofdrol spelen. Mourvèdre

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Chefs

Rode poon in de spotlight & duurzame vangst in de Noordzee – Stijn De Vreese

Stijn De Vreese – Restaurant Benoit De Witte (Michelin*, Gault&Millau 16/20) Stijn De Vreese is viskok van het jaar 2018 en is de rechterhand van chef Benoit De Witte in het gelijknamige restaurant. Daarnaast ontwikkelt Stijn ook het concept en gerechten voor Welkin&Meraki. Tijdens deze masterclass zal hij een korte inhoudelijke bespreking houden over rode

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Een wereld zonder voedselverspilling? Het kan!

In de volledige productie- en consumptieketen raakt eten verloren en verspild. Dat is niet alleen jammer voor het eindproduct maar ook voor de nodige grondstoffen. Al het water, de nodige landbouwgrond, arbeid en het vervoer dat nodig is om dat eten te produceren brengt ook schadelijke gevolgen met zich mee. Zo is verspilling verantwoordelijk voor

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Kapittel O’de Flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 17 november zijn 29ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Alle reeds eerder geïntroniseerde personen, alle deelnemers aan de cursus Jeneverkenner en de bevriende gastronomische confrerieën

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Wine & Spirits

De Belgische wijnbouw in volle opmars – Guido Van Imschoot & José Lemahieu

Op zondagnamiddag worden de medailles en trofeeën uitgereikt aan de winnaars van de ‘Beste Belgische Wijn’, een concours ingericht door de Vereniging Vlaamse Sommeliers. Tijdens deze voorafgaande masterclass worden een aantal winnaars voorgesteld en besproken door enkele leden-sommeliers van VVS. Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
food non food
17 november, Coffee and Tea Academy

De plaats van een #HuginAMug chai in de 3de generatie koffiebars

Ontdek in een funky uiteenzetting hoe een #HugInAMug zijn plaats in de 3de generatie koffiebars verovert. Het Belgisch voedingsmerk CHALO lanceerde in augustus 2015 vier smaken authentieke Indische Chai Latte. Het wereldberoemde Indiase drankje op basis zwarte Assam thee, pittige kruiden, suiker en melk, dat je warm en koud kan schenken! Nu 4 jaar later

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Chefs

Oedslach – Dierendonck

Soms moeten we naar vroeger kijken om te innoveren… Hendrik Dierendonck presenteert je ‘Oedslach’, een selectie zonder compromis.

Lees meer »
food non food
18 november, Competition & Demonstration Kitchen

Jong Talent – Jeune Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Thema voor de wedstrijd van dit jaar is kip in een koude (lauwe) bereiding met

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Omgaan met sociale controles. Uw rechten en plichten bij een inspectie.

Vroeg of laat wordt elke horeca-ondernemer geconfronteerd met een fiscale of een sociale controle (of zelfs allebei tegelijk). Prettig is dit nooit, want men kan altijd wel een opmerking maken op de boekhouding of een (verkeerd uitgehangen) arbeidsreglement. Soms gaat het om ernstigere zaken zoals verwerping van de boekhouding of PV’s voor het verhinderen van

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Initiatie Instagram for Hospitality

Lekker bezig met scrollen op Instagram? Kom jij graag alles te weten over #foodporn en andere insta hypes? Is Instagram jouw favoriete hangout, maar heb je geen idee wat zelf te posten? Kom dan zeker naar de initiatiesessie ‘Instagram for Hospitality, gegeven door Anneke Van Loon van Paperweight, powered by Lazy Monday. Deze initatie geeft

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Transformers against food waste – Jo Lemmens & Maarten Bouckaert

Jo Lemmens – Restaurant U (Gault&Millau 13/20) & Maarten Bouckaert – Castor (Michelin*, Gault&Millau 16/20) Jo Lemmens is chef van Restaurant U in Genk. In zijn keuken is Jo enorm bezig met het lokale en duurzame aspect. Zo kookt hij enkel met vis uit de Noordzee, groenten van bij de groenteboer op de hoek, …

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Wine & Spirits

Verticale degustatie: Barolo Riserva Vigna Rionda, next generation – Vintology

Franco Massolino presenteert de meest uitzonderlijke Barolo wijnen van de mythische cru Vigna Rionda uit Serralunga d’Alba, met name 6 Barolo Riserva wijnen die gemaakt zijn door de huidige generatie Massolino. Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Presentatie Michelin Gids België Luxemburg 2020

De Michelin gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Naar jaarlijkse gewoonte wordt de nieuwe editie voor België Luxemburg – en de bijhorende nieuwe sterren – bekend gemaakt tijdens Horeca Expo. Enkel op uitnodiging door Michelin.

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Gault&Millau Masterclass met Glenn Verhasselt

Glenn Verhasselt – Sir Kwinten (Gault&Millau 15,5/20) Gault&Millau & partners Davigel, Corman & Deus Brut des Flandres presenteren een inspirerende masterclass met Gault&Millau chef Glenn Verhasselt van restaurant Sir Kwinten. Tijdens deze masterclass, zal de chef een gerecht bereiden van coquilles met beurre noisette, gepaired met Deus Brut des Flandres beer. De aanwezigen krijgen de

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Wat is de toekomst van koffie?

Hoe gaan we in de toekomst koffie drinken? Welke machines gaan we ervoor gebruiken? Wat voor type koffiebonen gaan we gebruiken? Wat zijn de gevolgen voor zowel de thuis- als horecabarista? Op al deze, en veel meer vragen, probeert Rob Berghmans antwoorden te geven in deze 1 uur durende ‘talk’ in de Coffee & Tea

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Wine & Spirits

Wachau: invloed van de geologische aspecten op de wijnstijl – Wijnen Jan Rots

Wachau neemt een prominente plaats in onder de Oostenrijkse wijnregio’s. Grote verschillen in geologie zorgen voor diversiteit in de regio. Johan Donabaum brengt verheldering aan de hand van een boeiende degustatie. Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Een shotje Instagram inspiratie

Ben je stiekem jaloers op die creatieve Instagramprofielen van andere restaurants? Waarbij het reacties en likes regent? Je denkt “dat wil ik ook”… maar het idee dat je daar uren mee bezig bent, schrikt je af? Kom dan naar deze korte workshop van Horeca Forma voor een inspiratieshot. Je keert huiswaarts met concrete tips voor

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Prijsuitreiking Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond in 2012 plaats in de Beursschouwburg te Brussel.

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Fourchette, taste the experience – Michael Vrijmoed

Fourchette werd geboren uit het beste van twee werelden: de geraffineerde, verfijnde smaak van topchefs en de kennis en de passie van 6 generaties meesterbrouwers. Fourchette is levend bier waarbij men edele hopsoorten en unieke gistvariëteiten gebruikt. Tijdens een heerlijke food pairing experience presenteert meesterbrouwer Jef Versele in samenwerking met sterrenchefs Michaël Vrijmoed en Benjamin

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Koffie en chocolade – diversifiëren in smaak, textuur en aanbod

Koffie en chocolade fascineren, verblijden en verwennen de innerlijke mens. Ontdek hoe te werken met cold brew coffee, nieuwe chocolade trends en infusen. Hoe met verschillende technieken te werken in koude en warme dranken. Koffie en chocolade, beide werelden smelten samen of worden creatief apart gebruikt en vormen geen geheim meer. Degusteer in een heerlijke

Lees meer »
food non food
18 november, Competition & Demonstration Kitchen

Viskok van het Jaar 2020

Wie blaast een gerenommeerde jury van de sokken met een gerecht met wijting? Voor de 31ste keer gaat VLAM op zoek naar het lekkerste en origineelste gerecht met de ‘Vis van het Jaar’. Hoofdingrediënt dit jaar is wijting. Voorzitter van de wedstrijd is Filip Claeys van restaurant De Jonkman** en medestichter van de NorthSeaChefs. De

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Verwen je gasten met een afternoontea

Theesommelier en auteur Carol Bailleul licht toe hoe je in je zaak afternoontea op de culinaire kaart zet. Ontdek de geheimen achter deze typisch Britse traditie en leer hoe een afternoontea voor jouw zaak een meerwaarde kan betekenen. Carol Bailleul is medeoprichter van Sommelier T, de Belgische vereniging voor theesommeliers. Wij geven theesommeliers de kans

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Zero food waste: goed voor de planeet én jouw portefeuille – Dennis Broeckx

Dennis Broeckx – L’épicerie du Cirque (Gault&Millau 14,5/20) Groenteafval? Dat kent Jong Keukengeweld-chef Dennis Broeckx niet. In zijn restaurant L’épicerie du Cirque “Under The Palmtrees” verwerkt hij zijn groenten van wortel tot loof. Hij gebruikt pulp van vruchten voor sauzen. Schillen en klokhuizen verwerkt hij dan weer in cocktails. Het loof van de bloemkool? Die

Lees meer »
food non food
19 november, Competition & Demonstration Kitchen

Beste Grootkeukenkok van België 2019-2020

Deze tweejaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks (V.V.G.) en richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken. Als opdracht moeten ze een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3 gangen met volgende opgelegde voorwaarden: Voorgerecht op basis van wijting Warm hoofdgerecht met

Lees meer »
food non food
19 november, Seminars and Events

Startersopleiding (sessie op dinsdag) – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan Horeca Vlaanderen u helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar

Lees meer »
food non food
19 november, Seminars and Events

Dag van de Vriendschap

De horeca is de mooiste sector van het land. Niet meer, niet minder. Horeca is namelijk de sector van het gastvrij ondernemen. Het is ons doel om het mensen naar hun zin te maken. Of je nu een hotel, een restaurant, een frituur of een café uitbaat, het gaat er steeds om om mensen met

Lees meer »
Scroll naar top