Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
55 Resultaten
food non food
21 november, Masterclasses Chefs

Aan de slag met Noordzeevis – Michaël Vrijmoed

Michaël Vrijmoed – Restaurant Vrijmoed (Michelin**, Gault&Millau 16,5/20) Michaël Vrijmoed deed ervaring op aan de zijde van Peter Goossens in Hof van Cleve. Sinds 2013 staat hij achter de stoof van zijn eigen restaurant: Vrijmoed. Samen met zijn team heeft Michaël inmiddels 2 Michelinsterren en een score van 16,5/20 in Gault&Millau bij elkaar gekookt. Tijdens

Lees meer »
food non food
21 november, Masterclasses Wine & Spirits

Bel’Uva – wijn druiven distillaten & Speria rode Barbera vermouth, van Belgische bodem

ELIKZIR, een botanical extractie lab, ontwikkelt en produceert botanische extracten voor dranken en functionele voeding. Recentelijk zijn er 2 dranken ontwikkeld: BEL’UVA is een ‘duurzaam’ dranken concept. Verschillende Belgische wijn druiven en de draf worden gevaloriseerd tot unieke distillaten, waaronder een 1e gin reeks. De duurzaamheid van het project wordt ondersteund door een samenwerking met

Lees meer »
food non food
19 november, Competition & Demonstration Kitchen

Beste Grootkeukenkok van België 2019-2020

Deze tweejaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks (V.V.G.) en richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken. Als opdracht moeten ze een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3 gangen met volgende opgelegde voorwaarden: Voorgerecht op basis van wijting Warm hoofdgerecht met

Lees meer »
food non food
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Bocuse d’Or Commis Challenge 2019-2021

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or Commis Challenge wordt om de 2 jaar georganiseerd. Hier wordt de commis geselecteerd die een team zal vormen met de geselecteerde chef en België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn (juni 2020) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2021). De 5 finalisten voor

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

British classic: NorthSea fish & chips – Michael Yates

Michael Yates – Sail & Anchor (Gault&Millau 14/20) De Britse chef Michael Yates streeft samen met zijn partner Marijke in hun restaurant naar pure smaken zonder tierlantijntjes. Dit is hun herinterpretatie van Britse klassiekers met Vlaamse streekproducten in een warme en huiselijke sfeer. Hun filosofie is simpel, herkenbaar en het recept voor een succesverhaal is

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Wine & Spirits

Cool climate van wijngaard tot glas, uitdagingen en mogelijkheden – Vinetiq

Pieter Raeymaekers, WSET4, co-founder Vinetiq.eu en wijnmaker op Wijndomein Valke Vleug (Liezele) zette cool climate als eerste in België in de spotlight. Hij gelooft in de kwaliteiten en brede mogelijkheden van deze wijnstijl in gastronomie en wijnbeleving en is bezield door het vakmanschap van wijnmaken in uitzonderlijke omstandigheden. Hij kent de wereld op basis van

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Wine & Spirits

De M in GSM – Wijnhuis Vanden Bulcke

In de internationale wijnpers spreekt men vaak van GSM-wijnen als algemene benaming voor de rode wijnen uit het Franse Zuiden (Languedoc, Provence en Zuidelijke Rhône) en van hun evenpolen uit andere, vaak overzeese, warme gebieden. In de praktijk gaat het vaak over wijnen waar Grenache en in iets mindere mate Syrah de hoofdrol spelen. Mourvèdre

Lees meer »
food non food
17 november, Coffee and Tea Academy

De plaats van een #HuginAMug chai in de 3de generatie koffiebars

Ontdek in een funky uiteenzetting hoe een #HugInAMug zijn plaats in de 3de generatie koffiebars verovert. Het Belgisch voedingsmerk CHALO lanceerde in augustus 2015 vier smaken authentieke Indische Chai Latte. Het wereldberoemde Indiase drankje op basis zwarte Assam thee, pittige kruiden, suiker en melk, dat je warm en koud kan schenken! Nu 4 jaar later

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Wine & Spirits

De wereld van sake

De missie van Oh! My Sake is om een onderscheidend vermogen te creëren in samenwerking met de topchefs. Ze leggen uit wat sake is en hoe dit gemaakt wordt. Bijhorend geven ze voorbeelden van de types sake en de verscheidenheid ervan. Hun bedoeling is de chefs en sommeliers te begeleiden in hun saké zoektocht naar

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

De wondere wereld van pijlinktvis en zeekat – Edwin Van Goethem

Edwin Van Goethem – ’t Korennaer (Michelin*, Gault&Millau 15,5/20) Edwin behaalde enkele jaren geleden een eerste Michelinster. Primordiaal in Edwins keuken blijft de onverbiddelijke keuze voor eersteklas basisproducten. Niet te vergeten alles wat uit zijn eigen dorp komt. Of het nu gaat om bier, asperges, verse groenten, geitenmelk of rode vruchten. Ook voor dagverse vis

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Een wereld zonder voedselverspilling? Het kan!

In de volledige productie- en consumptieketen raakt eten verloren en verspild. Dat is niet alleen jammer voor het eindproduct maar ook voor de nodige grondstoffen. Al het water, de nodige landbouwgrond, arbeid en het vervoer dat nodig is om dat eten te produceren brengt ook schadelijke gevolgen met zich mee. Zo is verspilling verantwoordelijk voor

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Food & Beverage berekening – verkorte opleiding

Een duidelijk zicht op de F&B kosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die u hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke Food & Beverage kosten. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leert u over de waste factor

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Fourchette, taste the experience

Fourchette werd geboren uit het beste van twee werelden: de geraffineerde, verfijnde smaak van topchefs en de kennis en de passie van 6 generaties meesterbrouwers. Fourchette is levend bier waarbij men edele hopsoorten en unieke gistvariëteiten gebruikt. Tijdens een heerlijke food pairing experience presenteert meesterbrouwer Jef Versele in samenwerking met sterrenchefs Michaël Vrijmoed en Benjamin

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

Gastronomisch koken met groenten – Nicolas Decloedt

Nicolas Decloedt – Humus x Hortense (Gault&Millau 14,5/20) Het gaat hard voor Nicolas Decloedt. De Groentechef van het jaar kan nu ook zeggen dat het beste veganistisch restaurant ter wereld van hem is. Want dat is wat zijn Humus x Hortense is volgens de jury van We’re Smart. De drijfveer van de eigenzinnige chef? Die

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Gault&Millau Masterclass met Eros Tomassetti

Eros Tomassetti – Diverso (Gault&Millau 14/20) Gault&Millau en partner Stoffels Tomaten kondigen trots een inspirerende Masterclass met chef Eros Tomasetti van restaurant Diverso aan. Tijdens deze Masterclass zal de chef een Italiaans geïnspireerd gerecht presenteren met Belgische tomaten. De aanwezigen krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen en kunnen op het einde proeven van de

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Gault&Millau Masterclass met Glenn Verhasselt

Glenn Verhasselt – Sir Kwinten (Gault&Millau 15,5/20) Gault&Millau & partners Davigel, Corman & Deus Brut des Flandres presenteren een inspirerende masterclass met Gault&Millau chef Glenn Verhasselt van restaurant Sir Kwinten. Tijdens deze masterclass, zal de chef een gerecht bereiden van coquilles met beurre noisette, gepaired met Deus Brut des Flandres beer. De aanwezigen krijgen de

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

Gault&Millau POP Masterclass met Jesse den Dulk

De Gault&Millau POP-selectie bestaat uit trendy & toegankelijke restaurants, bars en bistro’s waar beleving en concept centraal staan. Vaak draait het rond één ingrediënt of één bereiding. Denk aan: smaakvolle burgers, de beste pasta of de ultieme culinaire frietjes – maar steeds met het Gault&Millau kwaliteitsmerk. Tijdens deze Masterclass zal chef Jesse Den Dulk van

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Grensverleggend Ondernemen door ViaVia Tourism Academy vzw

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is niet meer weg te denken uit het hedendaagse ondernemersklimaat. Toch blijkt dat de drempel om aan de slag te gaan met MVO nog steeds hoog ligt voor veel ondernemers in Vlaanderen. Het project ‘Grensverleggend Ondernemen’ wil die drempels wegwerken door horeca ondernemers te ondersteunen bij het laagdrempelig & concreet implementeren

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Grootkeukencolloquium – save the planet?!

Hoe cateraars hun steentje kunnen bijdragen in de klimaatproblematiek. In het klimaatdebat kan de verantwoordelijke voor de catering zeker zijn steentje bijdragen: zowel naar voedselverspilling toe, het hergebruiken van niet vervallen producten, de keuze van verpakkingen en het aanbieden ervan voor recyclage. Ook het aspect duurzaamheid bij aankoop als criterium gebruiken is in deze materie

Lees meer »
food non food
21 november, Masterclasses Chefs

Herbas – taste of nature

David Van Steenkiste van Herbas, kweekt en levert vanuit de “Hertog Jan-tuin” kruiden en eetbare bloemen. David brengt samen met chef Bert van restaurant Atelier Noun uit Bertem verschillende eetbare bloemen en kruiden uit de wilde natuur. Men kan proeven en beleven van onbekende soorten kruiden en bloemen… Herbas is taste of nature en dit

Lees meer »
food non food
21 november, Coffee and Tea Academy

Hoe serveer ik mijn thee?

Het hoeft helemaal geen uitdaging te zijn om losse kwaliteitsthee te serveren in jouw bistro of restaurant. Theesommelier Martine Puylaert geeft jou hiervoor enkele handige tips zodat je meteen kan inspelen op de trend ‘origine thee’.

Lees meer »
food non food
18 november, Competition & Demonstration Kitchen

Jong Talent – Jeune Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Thema voor de wedstrijd van dit jaar is kip in een koude (lauwe) bereiding met

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Kapittel O’de Flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 17 november zijn 29ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Alle reeds eerder geïntroniseerde personen, alle deelnemers aan de cursus Jeneverkenner en de bevriende gastronomische confrerieën

Lees meer »
food non food
19 november, Competition & Demonstration Kitchen

Kazen van bij ons, een must op jouw menukaart – VLAM

Kazen van bij ons zijn heerlijke, lokale producten die niet mogen ontbreken op je menukaart. Ze winnen namelijk steeds meer aan belang bij je klant én je kan er culinair heel wat kanten mee uit. VLAM daagde daarom Jan Audenaert van sterrenrestaurant D’Oude Pastorie uit om ermee aan de slag te gaan. En het resultaat

Lees meer »
food non food
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Kies voor minder foodwaste en verwerk varkensvlees van snuit tot staart

Slim omgaan met grondstoffen. Dat betekent minder foodcost en meteen ook minder foodwaste. Goed voor de kassa én voor het milieu dus. VLAM daagde enkele chefs van Jong Keukengeweld uit om meer te doen met varkensvlees. Want het is net door af te wijken van het bekende dat een chef zijn kunsten kan etaleren aan

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Koffie en chocolade – diversifiëren in smaak, textuur en aanbod

Koffie en chocolade fascineren, verblijden en verwennen de innerlijke mens. Ontdek hoe te werken met cold brew coffee, nieuwe chocolade trends en infusen. Hoe met verschillende technieken te werken in koude en warme dranken. Koffie en chocolade, beide werelden smelten samen of worden creatief apart gebruikt en vormen geen geheim meer. Degusteer in een heerlijke

Lees meer »
Scroll naar top