Wedstrijdreglement Innovation Awards

Artikel 1: wie kan deelnemen?

  • Alle exposanten en co-exposanten die deelnemen aan Horeca Expo 2018.
  • Juryleden zijn uitgesloten van deelname.

Artikel 2: voorwaarden voor de inzendingen

  • Uiterste inzenddatum: 1 september 2018.
  • Exposanten die na 1 september 2018 hebben ingetekend voor deelname aan de beurs, kunnen na deze datum nog inzenden.
  • Deelnemen kan via het online deelnameformulier
    http://www.horecaexpo.be/nl/Innovation/Inschrijvingsformulier
  • Een geldige deelname moet voorzien zijn van minimum 1 foto.

Artikel 3: criteria ingezonden producten en diensten

Het product moet aan minimaal één, maar liefst meerdere, van deze criteria voldoen:

  • Innovatief zijn.
  • Voor de vakgebruiker een merkbare vernieuwing zijn.
  • Nog niet eerder te zien geweest zijn op Horeca Expo of vóór de vorige beurs nog niet gelanceerd op de horecamarkt in België.

Artikel 4: criteria per categorie

Food

Alle voedingsmiddelen, in alle staten van verwerking, van vers tot kant-en-klaar, behoren tot deze categorie. Vernieuwende producten met nieuwe smaken, ingrediënten, toepassingen, etc… komen in aanmerking.

Beverages

Deze categorie bestaat uit zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken. Van een nieuwe smaak, een verrassend alternatief tot een vernieuwende manier van brouwen.

Services, Technology & Equipment

Zowel de laatste evoluties op vlak van mobiele en digitale toepassingen (apps, kassasystemen,…) als de diensten die de bedrijfsvoering of kwaliteit van het product verhogen (personeel, accountancy, schoonmaak, drukwerk, promotie,…). Maar ook de meest vernieuwende professionele apparatuur (groot en klein), basisuitrusting en hulpmiddelen die het werk gemakkelijker maken of de kwaliteit doen verhogen.

Interior & Decoration

Alles voor de inrichting of renovatie van horecazaken die een bijdrage leveren aan o.a. de sfeer, het comfort,… van zowel de uitbater als de gast. Van meubilair & verlichting tot bestek & glazen.

Sustainability

Het meest innovatieve idee, product of dienst om horecazaken te helpen duurzaam en milieubewust te werken. Deze producten zijn onder meer afkomstig uit eerlijke handel, duurzame productie of dragen bij aan het verminderen van afval.

Artikel 5: jury en jurering

De samenstelling:

  • Een professionele jury oordeelt over de inzendingen. Deze bestaat uit ondernemers, deskundigen en vakjournalisten uit de Belgische horecasector.
  • Horeca Expo zelf maakt geen deel uit van de jury zodat deze in alle onafhankelijkheid kan oordelen over de inzendingen.

Verloop van de jurering:

  • 13/06/2018: start inschrijvingen
  • 01/09/2018: afsluiten inzendingen 
  • 27/09/2018: jury dient beoordelingen in
  • 05/10/2018: jurybijeenkomst
  • 18/11/2018: uitreiking Innovation Awards tijdens Horeca Expo

    De jury kan inzendingen die niet volledig of onvoldoende gedocumenteerd zijn, van deelname uitsluiten.
    Bij onvoldoende innovaties kan ze één of meer awards niet toekennen.
    De jury kan alle beslissingen nemen die ze nuttig acht voor een correct verloop van de wedstrijd.
    Over de uitslag wordt geen discussie aangegaan.

Artikel 6: promotie

Horeca Expo promoot de Innovation Awards.

  • Via diverse communicatiekanalen: op www.horecaexpo.be, via facebook, twitter, nieuwsbrieven,..
  • Op het Innovation Platform in hal 3
  • Op het geprint en online grondplan op www.horecaexpo.be en de app
  • Door middel van visuele aanduiding op de beursvloer
  • Via persberichten naar zowel de vak- als publieksmedia

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer