Programma trendtalks

Trendtalks op het Innovation Platform

Wat is het geheim van succesvolle startups? Wat kan je allemaal doen met geuren? Hoe trek je nieuwe klanten aan? Hoe wordt je zaak succesvol op social media? The Foodservice Community, Leadersclub, Master Culinary Talent en POM West-Vlaanderen nemen u mee in hun verhaal. Op het programma: live tastings, paneldisscussies en boordevol inspiratie! 

Bekijk onderstaand het programma en schrijf u in!


ZONDAG 19.11

Een actuele kijk op het Food Service landschap van restaurants, frituren, broodjeszaken en catering

15.00u - 15.30u

Hoe doen u en uw vakgenoten het?
Wat zijn de uitdagingen?
Is de sector versnipperd of hebben we toch veel gemeen. Wij presenteren u de meest interessante onderzoeksresultaten uit de Foodservice Community scan. 

Word succesvol met je zaak op Facebook in 10 praktische stappen

16.00 – 16.30

Hoe te beginnen met Facebook of hoe te verbeteren? 91% van de mensen onder de 35 zit dagelijks op internet in België en er zijn 6,6 mio Facebook gebruikers en 80% logt dagelijks in. Die wil je toch niet missen als mogelijke klant? Kom langs op het innovatie platform en met 10 handige tips, kun je morgen al succesvol zijn!

MAANDAG 20.11

Confessions of a genius Chef: Wim Ballieu

12.00u - 12.30u

Een sessie door Leadersclub, met Wim Ballieu, oprichter van het gelauwerde concept Balls & Glory. 

Wim Ballieu, zoon van een slager startte dit concept 5 jaar geleden op als pop up in Gent.
Ondertussen is Balls & Glory niet meer weg te denken uit ons horecalandschap en zijn er 5 vestigingen. Maar Wim’s ambitie reikt een pak verder...
Hij vertelt u zijn inspirerende verhaal op het Innovation Platform om 12.00u.  

 

Live paneldiscussie: Nieuwe klanten aantrekken

13.00u – 13.30u

Uit ons onderzoek van de Foodservice Community scan (het Belgische platform voor de Horeca en Catering professional) gaven u en uw vakgenoten aan dat nieuwe klanten aantrekken een van de belangrijkste uitdagingen is op dit moment. Graag praten we hierover met u in een live paneldiscussie en leren we van elkaar. Wie weet gaat u met een oplossing naar huis! Dus sluit u aan ter plekke of meld u van tevoren aan via info@foodservicecommunity.be

Stage in het buitenland? Njam-gezicht Jan Buytaert en Krispijn Yperman geven tekst en uitleg.

14.00u tot 14.30u 

Interesse in een stage in het buitenland? Ontvang je graag een buitenlandse stagiair? Master Talent Foundation organiseert stages voor culinair talent uit binnen- en buitenland, bij chefs, chocolatiers, bakkers en slagers uit het topsegment van de gastronomie in België en wereldwijd. Internationale stages zijn niet alleen een verrijking voor de stagiairs. Stagiairs en stagegevers vormen een internationaal netwerk. Master Talent Foundation brengt de partners in dit netwerk samen en zorgt voor een vlotte organisatie van deze stages.

Initiatiefnemers Jan Buytaert – o.m. bekend van Njam TV en Juryvoorzitter van Jong Keukengeweld – en Krispijn Yperman – lid van Flanders Food Faculty en expert in Work Based Learning – presenteren hun project met getuigenissen van partners en stagiairs.

Info: www.mastertalentculinary.com 

U vindt Master Talent Foundation op Chef’s Place stand 8850-90

 

Wat doet Virtual Reality voor uw zaak?

15.00u - 15.30u

Virtual Reality, ver van mijn bed show?
Niet relevant voor mij? Niets van dat alles, wij laten u in 20 minuten zien, wat u er mee kan en u gaat zeker geïnspireerd weg.

West-Vlaanderen, de perfecte voedingsbodem voor uw voedingsbedrijf - de Fabriek voor de Toekomst Voeding en Actie voor starters toegelicht

16.00u - 16.30u 

De perfecte ingrediëntenmix van voedingsbedrijven en een ongezien geheel van gespecialiseerde dienstverleners, de  toegang tot kennis in product- en procesinnovatie, logistieke platformen en faciliterende organisaties zorgen ervoor dat het West-Vlaamse Ecosysteem Voeding zijn gelijke niet kent.

Met de Fabriek voor de Toekomst Voeding en Actie voor Starters zet de POM West-Vlaanderen in op de verdere ondersteuning van de voedingsbedrijven in onze provincie.

Tijdens deze trend-up talk maakt u kennis met de verschillende activiteiten en de aangeboden dienstverlening.

Uw mening telt! Blind tastings en u kiest!

17.00u - 17.30u 

In samenwerking met de founding partners van de Foodservice Community kunt u op professionele wijze producten keuren en uw mening geven. De partners gaan daarna met uw feedback aan de slag. Zo worden we samen succesvol. 

DINSDAG 21.11

Live paneldiscussie: Nieuwe klanten aantrekken

12.00u – 12.30u

Uit ons onderzoek van de Foodservice Community scan (het Belgische platform voor de Horeca en Catering professional) gaven u en uw vakgenoten aan dat nieuwe klanten aantrekken een van de belangrijkste uitdagingen is op dit moment. Graag praten we hierover met u in een live paneldiscussie en leren we van elkaar. Wie weet gaat u met een oplossing naar huis! Dus sluit u aan ter plekke of meld u van tevoren aan via info@foodservicecommunity.be


Ellis Gourmet Burger: het geheim van een succesformule onthuld. Thierry Canetta getuigt.

13.00u - 13.30u 

Een sessie door Leadersclub met Thierry Canetta van Ellis Gourmet Burger.

Dit hamburgerconcept startte amper 5 jaar geleden op in Brussel en inmiddels zijn er 24 vestigingen in België, Nederland en Frankrijk die samen ongeveer 700 mensen tewerkstellen. Kom dit succesverhaal ontdekken!

Wat doet Virtual Reality voor uw zaak?

15.00u - 15.30u 

Virtual Reality, ver van mijn bed show? Niet relevant voor mij? Niets van dat alles, wij laten u in 20 minuten zien, wat u er mee kunt en u gaat zeker geïnspireerd weg.

Foodservice Community panel onderzoeksresultaten

16.00u - 16.30u

Hoe doen u en uw vakgenoten het? Wat zijn de uitdagingen? Is de sector versnipperd of hebben we toch veel gemeen. Wij presenteren u interessante resultaten uit de Foodservice Community scan. Voor restaurants, frituren, broodjeszaken en catering.

WOENSDAG 22.11

Word succesvol met je zaak op Facebook in 10 praktische stappen

12.00u - 12.30u 

Hoe te beginnen met Facebook of hoe te verbeteren? 91% van de mensen onder de 35 zit dagelijks op internet in België en er zijn 6,6 mio Facebook gebruikers en 80% logt dagelijks in. Die wil je toch niet missen als mogelijke klant? Kom langs op het innovatie platform en met 10 handige tips, kun je morgen al succesvol zijn!

Poule & Poulette, een verhaal van vallen en opstaan.

13.00u - 13.30u

Een sessie door Leadersclub met Inne Vangeel van Poule & Poulette

Inne Vangeel startte samen met haar man in 2012 een eerste restaurant op met de naam Poule & Poulette. Een jaar later kwam er ook aan winkel en vervolgens nog een restaurant. Maar ook tegenslagen waren hun deel. Opgeven stond echter niet in hun woordenboek en ondertussen kijkt men volop naar de toekomst met nog meer vestigingen waaronder binnenkort ook ééntje in Gent...

Inne vertelt u haar verhaal. 

De do's en dont's van start-ups in het buitenland. Een Amsterdamse horeca-ondernemer getuigt.

14.00u - 14.30u 

Boyd Baptiste, Amsterdamse horeca ondernemer, getuigt hoe hij Martin’s Sporting Club, een bar-restaurant, is begonnen en waarom hij welke keuzes heeft gemaakt. Geniet van zijn verhaal en neem de tips mee, immers kennis delen is succes vermenigvuldigen!

Live paneldiscussie: Hoe kan ik mijn gasten service & gastvrijheid aanbieden?

15.00u - 15.30u 

Uit ons onderzoek van de Foodservice Community scan (het Belgische platform voor de Horeca en Catering professional) gaven u en uw vakgenoten aan dat meer service & gastvrijheid in catering een van de belangrijkste uitdagingen is op dit moment. Graag praten we hierover met u in een live paneldiscussie en leren we van elkaar en wie weet gaat u met een oplossing naar huis! Dus sluit u aan ter plekke of meld u vantevoren aan via info@foodservicecommunity.be

DONDERDAG 23.11

Foodservice Community resultaten voor fabrikanten en leveranciers

 11.00u – 11.30u

De Belgische foodservice sector is uniek! De passie voor lekker eten en drinken is wat ons verbindt. Onze sector elke dag verder vooruit helpen is wat we het liefste doen. Daarom doen we ook onderzoek binnen horeca, catering, frituren en broodjeszaken. Waar zijn ze mee bezig, wat vinden zij belangrijk, en waar halen zij hun informatie? Inmiddels hebben we meer dan 1000 respondenten in de Foodservice Community Scan. Kennis delen is succes vermenigvuldigen. 
Zeer interessant voor alle toeleveranciers aan horeca en catering, maar natuurlijk is iedereen welkom!

 

Uw mening telt! Blind tastings en u kiest!

13.00u - 13.30u

In samenwerking met de founding partners van de Foodservice Community kunt u op professionele wijze producten keuren en uw mening geven. De partners gaan daarna met uw feedback aan de slag. Zo worden we samen succesvol. 

De do's en dont's van start-ups in het buitenland. Een Amsterdamsse horeca-ondernemer getuigt.

15.00u - 15.30u 

Boyd Baptiste, Amsterdamse horeca ondernemer, getuigt hoe hij Martin’s Sporting Club, een bar-restaurant, is begonnen en waarom hij welke keuzes heeft gemaakt. Geniet van zijn verhaal en neem de tips mee, immers kennis delen is succes vermenigvuldigen!

Making the difference since 1989

09/241 92 11     Follow us on    

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer