Seminaries & events

Startersopleidingen van Horeca Vlaanderen, de Feestelijke Intronisatie van de O’de Flander, boeiende infosessies door Vredeseilanden, de Nationale Dag van de Friturist door Navefri,… vindt u vooraan in het gebouw van Flanders Expo, recht tegenover de ingang van de beurshallen.

Niet alle seminaries en events zijn vrij toegankelijk.

Check vooraf de toelatingsvoorwaarden.

Hieronder kan u het programma induiken.

ZONDAG 19.11

Nieuwe ambassadeurs voor O’de Flander graanjenever tijdens kapittel

15.30u - 17.30u, Flex 2 en receptie Flex Meet

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 19 november zijn 27ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende prominenten en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever.

Deelnemen is gratis, iedereen is welkom maar er wordt steeds een uitnodiging uitgestuurd. Website www.odeflander.be. 

Startersopleidingen: Laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie

11.00u - 12.30u en 15.00u - 16.30uSky Lounge

Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij u helpen!

Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen: de opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen; de vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap; de financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds; juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?; de Do’s & Don'ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen; personeelsbeleid: geen of juist veel personeel; aankoopbeleid: goede leverancierscontracten,...

Daarnaast ontvangt u ter plaatse de startersbrochure van Horeca Vlaanderen.

Inschrijven doet u via www.horeca-academie.be

MAANDAG 20.11

Uitreiking Brussels Beer Challenge

11.00u – 12.30u, flex 3 en 4 

België is het bierland bij uitstek en kent internationale roem. Ons land kan dus niet zonder een internationale bierwedstrijd!

De bekendmaking van de resultaten van de Brussels Beer Challenge gebeurt onder begeleiding van Thomas Costenoble, Luc De Raedemaeker en Bert Kruismans.

Startersopleidingen: Laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie

11.00u - 12.30uSky Lounge

Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij u helpen!

Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen: de opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen; de vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap; de financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds; juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?; de Do’s & Don'ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen; personeelsbeleid: geen of juist veel personeel; aankoopbeleid: goede leverancierscontracten,...

Daarnaast ontvangt u ter plaatse de startersbrochure van Horeca Vlaanderen.

Inschrijven doet u via www.horeca-academie.be

 

Food Inspiration Top 100

12.30u - 14.00u, Flex Meet

Om de 100ste editie van het Belgische magazine te vieren, willen we de fans van Food Inspiration in de bloemetjes zetten. We brengen 100 lezers samen aan één lange tafel. Op het menu staan een fantastische setting, lekker eten, een gastvrije service en inspirerende topics. Hans Steenbergen brengt live een trendupdate samen met Tom Palmaerts en Herman Konings. Andere sprekers worden binnenkort bekendgemaakt. 

De Food Inspiration Top 100 wordt een exclusief event op uitnodiging, speciaal voor ambassadeurs, inspirators partners, influentials, pers, trouwe lezers, nieuwe lezers, etc. 

www.foodinspiration.be

Je prijszetting, klantbeleving en online reputatie aanpakken: dat loont!

15.00u - 16.00u, Flex 1

Je zet je dagelijks in voor de klant en voor het succes van de zaak. #lovemyjob is jou dan ook op het lijf geschreven. Maar weet je ook welke hashtags er over je zaak circuleren? Op welke sociale media ben je aanwezig en wat doe je als je op kritische reviews botst? Werken aan je (online) reputatie: het loont! 

Maar dat is niet alles. Bewust omgaan met de inkomsten en uitgaven is minstens even belangrijk om méér uit je zaak te halen. Bedenk eens: hoe goed analyseer jij de prijszetting en samenstelling van je kaart?

En hoe scoor je eigenlijk op klantbeleving? Wat onthouden de gasten van hun bezoek en hoe zorg je ervoor dat ze (blijven) terugkomen?

Drie lesgevers gespecialiseerd in reputatiemanagement, rendabiliteit en gastvriendelijkheid geven je in amper één uur de beste tips en trucs om het maximale uit je zaak te halen…zonder grote investeringen.

Horeca Vorming, de sectorale vormingsorganisatie voor werknemers, organiseert deze workshop i.s.m. trainers van the European Training House.

Inschrijven kan u hier doen: http://www.fanvanhoreca.be/form-horecaexpo

De refter als schoolvoorbeeld: gezonde, duurzame en lekkere schoolcatering, het kan!

14.00u - 15.30u, Sky Lounge

De vraag naar lekkere, gezonde en duurzame voeding op school klinkt steeds luider. Maar scholen die aan de slag willen gaan met hun maaltijdaanbod, staan vaak voor een uitdaging:

Waar moet je op letten bij het samenstellen van het menu? Hoe beperkt je de meerkost?  Hoe ga je voedselverspilling tegen? Welke invloed heb je op wat wordt aangeboden door een externe cateraar, en hoe ga je hierover in dialoog?

Of je nu werkt met een eigen keuken, assemblagekeuken of een cateraar: er is heel wat dat je kan doen. Tamara Bruning is afdelingshoofd schoonmaak en services bij de dienst service en logistiek van stad Gent en expert in duurzaam aankopen.  Ze deelt haar ervaring met gezondheids- en duurzaamheidscriteria in cateringcontracten en geeft concrete tips voor elke situatie.

Jolien Plaete is stafmedewerker voeding en onderwijs bij VIGeZ.  Ze legt uit hoe je een gezonde schoolmaaltijd een plaats kan geven in een geïntegreerd voedingsbeleid op school. Door in te zetten op de betrokkenheid van leerlingen, ouders en  personeel en door een positieve sfeer te creëren rond de schoolmaaltijd werk je aan gezondheid op school én voorkom je voedselverspilling. 

Deze workshop is bedoeld voor aankopers, schoolkoks, directeurs…iedereen die op school met lekkere, duurzame en gezonde voeding aan de slag wil.

Inschrijven doet u via gentinfo: go.stad.gent/schoolcatering


DINSDAG 21.11

Nationale dag van de Friturist

10.00u - 13.00u, Flex 1, 2 & 3

Al meer dan twintig jaar nodigt Navefri – Horeca Vlaanderen op Horeca Expo haar leden uit op de ‘nationale dag van de friturist’.

Op de nationale dag van de friturist worden de meest actuele thema’s behandeld  zoals flexibel personeel inschakelen, de stand van zaken van het geregistreerd kassasysteem, de vestigingswetgeving, de Belgische Fritkotcultuur en het acrylamidedossier, ook wordt de nieuwe campagne van de ‘Week van de Friet’ voorgesteld.

Inschrijven via https://www.horecavlaanderen.be

Dag van het Schoon Volk

12.00u - 14.00u, Flex 4 & Flex Meet

Horeca Vlaanderen is de sectororganisatie van en voor de horeca. Onze drie pijlers zijn belangenverdediging, ondersteunen en netwerken. 
Elke jaar organiseert Horeca Vlaanderen "Dag van het Schoon Volk" op Horeca Expo. Deze bijeenkomst is enkel toegankelijk op uitnodiging.

 https://www.horecavlaanderen.be

Startersopleidingen: Laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie

15.00u - 16.30uSky Lounge

Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij u helpen!

Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen: de opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen; de vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap; de financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds; juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?; de Do’s & Don'ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen; personeelsbeleid: geen of juist veel personeel; aankoopbeleid: goede leverancierscontracten,...

Daarnaast ontvangt u ter plaatse de startersbrochure van Horeca Vlaanderen.

Inschrijven doet u via www.horeca-academie.be

 

Huldiging van de Ambassadeurs Lekker Oost-Vlaams

16.30u - 18.30u 

Op uitnodiging. 
http://www.erov.be

WOENSDAG 22.11

INNOVATIE IN BEDRIJFSCATERING

10.00u - 12.00u, Flex 1,2,3

Een snelle hap of een rustig pauzemoment? Beide moet elk bedrijf dat zichzelf respecteert aanbieden in zijn catering faciliteiten. De laatste jaren zijn op dit vlak vele creatieve ideeën ontstaan, niet in het minst omdat in de “war of talent” ook de faciliteiten voor het personeel en de sfeer op het werk van groot belang zijn.

Niet alleen in de catering voor commerciële bedrijven maar ook in de zorg. Tevens stelden we vast dat toonaangevende bedrijven zoals Google al lang de pauzeruimtes en aanbod qua voeding als meerwaarde zien voor hun personeel en niet als kost.

De organiserende verenigingen en het team van Horeca Expo nodigen u uit om enkele “state of the art” getuigenissen uit de praktijk te komen beluisteren. Elke catering verantwoordelijke kan inspiratie opdoen om zijn aanbod en infrastructuur aan te passen aan de noden van vandaag én morgen.

Deze interessante lezingen alsook een beursbezoek kan u alvast blokkeren in uw drukke agenda! 

Volgende sprekers mag u verwachten: 

  • Carmen Swinnen, Belgocatering 
  • David De Mol, Zorgbedrijf Antwerpen
  • Joachim Stranger, Foodservice Alliance 
  • Steven Droogers, BECAS
  • Wim de Bruyne, BECAS 

Inschrijven kan u doen door een mailtje te sturen naar horecaexpo@easyfairs.com. In het mailtje graag vermelden: uw bedrijf, volledige naam en het aantal personen die aanwezig zullen zijn.

Een organisatie van Asforcol, HFDV, RCMB, VGRB en VVG.

Netwerkevent rond lancering nieuw cateringmagazine Grote Keuken

12.00u - 14.00u, Flex Meet
Op uitnodiging. 
www.gaultmillau.be

Dag van de Gentse Horeca

11.30u - 14.00u, Flex 4 & Marie&Luigi

Horeca Vlaanderen is de sectororganisatie van en voor de horeca. Onze drie pijlers zijn belangenverdediging, ondersteunen en netwerken. 
Elk jaar organiseert horeca Vlaanderen "Dag van de Gentse Horeca" op Horeca Expo. Deze bijeenkomst is enkel toegankelijk op uitnodiging. 

https://www.horecavlaanderen.be

Startersopleidingen: Laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie

11.00u - 12.30uSky Lounge

Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij u helpen!

Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen: de opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen; de vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap; de financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds; juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?; de Do’s & Don'ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen; personeelsbeleid: geen of juist veel personeel; aankoopbeleid: goede leverancierscontracten,...

Daarnaast ontvangt u ter plaatse de startersbrochure van Horeca Vlaanderen.

Inschrijven doet u via www.horeca-academie.be

 

Health Hacked Hotel - The PREM Group case

13.00u - 19.00u , Flex 1,2 & 3

Studenten Hotelmanagement en studenten Voeding- en dieetleer stomen hotels van de PREM Group klaar voor de toekomst. Een toekomst van fysieke en mentale gezondheid, of je nu werkt of op vakantie bent.

Na een voorbereidend traject in september en oktober, met input door diverse coaches, finaliseren werkgroepen hun proposal life tijdens een mini-hackathon. Daarbij worden ze gesteund door inbreng van specialisten op diverse vlakken. Financieel adviseur Hans Vanroose loodst hen (en u?) door de do’s en dont’s van een businessplan: waar moet je op letten om gefinancierd te geraken?

Als kers op de taart presenteren ze hun voorstellen en kiezen experts het beste voorstel.

Wijndegustratie Chili

15.00u - 18.00u, Sky Lounge

Ben je klaar om de essentie te ontdekken van de Chileense Old Bush Vines-wijnen uit het zuiden van Chili?

Hector Riquelme, bekende Chileense sommelier neemt je mee op een reis met de unieke kenmerken van deze speciale wijnen: País, Cinsault, Carignan, Moscatel, Torontel ...

Geselecteerde wijnhuizen uit Maule en Itata Valleien presenteren het beste van hun wijnen, geproduceerd met minimale tussenkomst. .

Wijnen van Chili, de natuurlijke keuze ...


https://www.winewise.be

DONDERDAG 23.11

Nationaal Foodservice Congres

11.30u - 15.00u, Flex 1,2,3 & 4 & Flex Meet

Al voor de 9de keer organiseert Foodservice Alliance op donderdag 23 november 2016 het Nationaal Foodservice Congres in samenwerking met Horeca Expo. Tijdens deze inspirerende middag wordt duiding gegeven bij de meest recente ontwikkelingen binnen de Belgische foodservicemarkt.

Hoe evolueert de Belgische foodservicemarkt?
Welke kanalen doen het goed en welke kanalen hebben het nog steeds moeilijk?
Welke trends zullen een invloed hebben op de verwachten groei voor de komende jaren?
Wat ligt er op de managementtafels van de industrie de grossiers en de ondernemers? 

Het Nationaal Foodservice Congres is enkel toegankelijk op uitnodiging.

Standaardkookboek “Hoe bereid ik vlees” – goes digital.

11.00u - 13.00u, Sky Lounge

Het standaardkookboek ‘Hoe bereid ik vlees’ krijgt een volledige digitale make-over met extra lesinhouden, video-content, recepten, versnijdingsfilmpjes, brochures, links naar websites … Een interactief digitaal leeraanbod dat gratis ter beschikking zal gesteld worden van het Horeca Onderwijs in Vlaanderen, door VLAM en Mj. Publishing. 

 

09/241 92 11     Follow us on    

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer