Culinaire wedstrijden

In de Competition & Demonstration vinden de culinaire wedstrijden plaats. Onder meer de Belgische Selectie Bocuse d’Or 2017, Jong Talent – Jeune Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux, "Wie wordt Viskok van het Jaar 2018?" door Vlam en de Belgian Bocuse d’Or Commis Challenge 2017 door Bocuse d'Or staan op het programma. 

De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8.
Bekijk onderstaand het programma!

ZONDAG 19.11

Belgische Selectie Bocuse d'Or 2017

10.30u - 17.00u

Elke 2 jaar gaat België op zoek naar de geschikte kandidaat om ons land culinair te vertegenwoordigen. Kortom, een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. Het hoofddoel is een kandidaat selecteren voor de Bocuse d’Or.

De winnaar zal België vertegenwoordigen op de Europese finale in Turijn juni 2018 en bij selectie op de wereldfinale in Lyon januari 2019.

Het belooft een spannende en hoogstaande finale te worden, volgende chefs werden geselecteerd voor deze finale: Dany Lombart (le Val d’Heure - Montigny le Tilleul); Karen Torosyan (Bozar – Bxl); Kenny Bernaerts (Studio Bern); Lode De Roover (Fleur de Lin – Zele) en Jan Van de velde (Martinique – Mechelen). 

MAANDAG 20.11

Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

10.30u - 13.00u 

Prestigieuze kookwedstrijd georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het uitvoerend bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut.

Thema voor de wedstrijd van dit jaar is duif (+/- 500 à 600 gram) in een koude (lauwe) bereiding met 3 vrije garnituren (voor 8 personen) en in een warme bereiding eveneens met 3 vrije garnituren (voor 8 personen), gepresenteerd op bord.

De winnaar mag begin maart 2018 deelnemen aan de internationale finale “Trophée Jeunes Talents Escoffier” in Zürich (Zwitserland).

info@escoffier.bewww.escoffier.be

Wie wordt Viskok van het jaar 2018?

13.00u - 16u30

Blaas jij een gerenommeerde jury van de sokken met je gerecht met rode poon? Voor de 29ste keer gaan we op zoek naar het lekkerste en origineelste gerecht met de 'Vis van het Jaar' in onze restaurants. Hoofdingrediënt is dit jaar rode poon. Voorzitter van de wedstrijd is Filip Claeys van restaurant De Jonkman** en medestichter van de NorthSeaChefs.

Draag een jaar lang de titel Viskok van het Jaar
Je sluit aan in de rij topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren, Rob Stevens van D’Oude Pastorie, Jonathan Olivier van De Jonkman, Ivan Menten van Lèche Plat en Dean Masschelein van Boury.

Vervoeg het team van de gevierde NorthSeaChefs
Jouw winnende recept is meteen ook je toegangsticket tot het team van de NorthSeaChefs. Deze topchefs promoten Noordzeevis, met speciale aandacht voor de minder bekende en daardoor vaak onbeminde vissoorten.

 Schrijf je in voor 17/10/2017.  Stuur je originele recept met rode poon naar viskok@vlam.be.

 

Succes!

Luk Huysmans
Productmanager vis VLAM

DINSDAG 21.11

Beste Grootkeukenkok van België 2017 - 2018

- Vlaamse Vereniging Grootkeukenkoks

10.30u - 13.00u

5 Belgische topkoks strijden om de titel "Beste Grootkeukenkok van België." De opdracht is een eigen creatie van een 3-gangen feestmenu, te creëren voor een gemeenschapskeuken.

Vegucation Demonstrations: stoom uw keuken klaar voor de consument van morgen

15.00u - 17.00u

Vegucation inspireert horeca professionals tot een meer plantaardig menu. De consument van 2017 eet steeds vaker veggie en maar liefst 4 op 5 Vlamingen wil een vegetarische optie op de menukaart.

Met hands-on culinaire proefdemo’s en masterclasses doorkruisen professionele Vegucation koks Vlaanderen en Brussel. Deze topchefs tonen aan dat veggie gerechten heerlijk, haalbaar en most wanted zijn. Laat u verleiden tijdens de demo’s op de Horeca Expo beurs in Gent.

WOENSDAG 22.11

Culinaire demonstraties met Belgisch Wit-Blauw door Alex Verhoeven

VLAM verrast u met culinaire demonstraties rond magistraal vlees "Belgisch Wit-Blauw". Alex Verhoeven, chef van restaurant Fleur de Sel, toont u zijn stielkennis.

DONDERDAG 23.11

Belgian Bocuse d'Or Commis Challenge 2017

10.30u - 15.00u 

Op donderdag 23/11 vindt de Bocuse d’Or Commis Challenge plaats deze jonge keukenhulp zal samen met de geselecteerde chef het Belgische team vormen.

De geselecteerde jongeren: Nicolas Domergue (Hotelschool Namen); Piet Van de Casteele (Ter Duinen-Koksijde); Bjarne Vermeersh (Spermalie-Brugge); Frederik Van de Schoor (Talentenschool Turnhout) en Bert Messely (Hotelschool Kortrijk)

09/241 92 11     Follow us on    

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer